Onderhoud samenleef- of huwelijksfinanciƫn

U wilt graag duidelijkheid over uw financiën? U wilt graag dat wat u ooit met elkaar hebt afgesproken wordt bijgehouden? U wilt graag jaarlijks de stand van zaken opmaken?
Ik ben u hierbij graag behulpzaam.


Ik help u bij het periodieke onderhoud van uw financiën. Zodat bij een overlijden of scheiding direct duidelijk is wat van wie is. Dat voorkomt onenigheid in de toekomst.


Bent u op basis van huwelijkse voorwaarden getrouwd? Dan hebt u in deze voorwaarden misschien een verrekenbeding opgenomen.

Bent u na 2018 gehuwd zonder opmaak van huwelijkse voorwaarden? Dan bent u gehuwd in een beperkte gemeenschap van goederen.
Bent u samenwonend? Dan hebt u in uw samenlevingscontract misschien vermogensafspraken gemaakt.

Al deze situaties vragen om een periodiek onderhoud van uw financiën. Welk deel van het vermogen is van wie? Heeft de één nog iets te vorderen van de ander?
Wanneer u de afspraken uit de door u opgestelde overeenkomst te laat nakomt dan kan dat bij een overlijden (of een scheiding) tot veel onduidelijkheid en discussie leiden. Momenteel is het zo dat 33% van de nalatenschappen in ruzie wordt afgewikkeld, waarvan 75% met onherstelbare relatieschade.
Dit kunt u voorkomen door periodiek met elkaar de stand op te nemen en ook feitelijk te verrekenen en dit vast te leggen.

Ik kan u hierbij helpen. Ik maak gebruik van een digitale omgeving waar u zelf ook toegang toe krijgt. Samen met u bekijk ik periodiek wat er financieel gebeurd is. We leggen de afspraken en de periodieke afwikkeling daarvan vast in deze digitale omgeving. Zo voorkomt u later mogelijke ruzie of onenigheid.
Periodiek gaan we samen na of alles nog klopt met uw persoonlijke situatie. Maar doordat u ook zelf kunt inloggen, kunt u ook altijd zelf nagaan of de registratie van uw vermogen nog klopt met de werkelijkheid.